Право на отказ

Информация относно упражняване правото на отказ от договора

 

Връщане на поръчка - какви са стъпките за да върнете поръчка

Ако получите повредена или несъответстваща с избраното от Вас пратка, моля направете рекламацията пред куриера или служителя, който ви връчва пратката. Рекламации относно счупване или увреждане на закупени  стоки се приемат само, ако те са направени при получаването на пратката, в присъствието на куриер или служител, при което куриерът описва рекламацията в протокол. В случай на увредена стока, ще възстановим стойността на увредените продукти с доставка за наша сметка или по ваш избор можем да пратим стоките повторно.

Фирмата се ангажира със записването на рекламации в съответния регистър според член 127 ал.2 от ЗЗП.

Отмяна на поръчка по други причини

Ако Вие забележите, че сте получили продукти, които не съответстват на описанието ,можете да откажете договора си за поръчка до 14  дни от датата на заявяване в писмен вариант в свободен текст по електронна поща или на физически носител /хартия/. Изключения са продукти, изготвени по ваша заявка и индивидуална поръчка по размер.

www.dariaarthome.eu не приема рекламация за плат.При оформянето на поръчката си, заявявате желание за закупуване на определено количество,което режем и подготвяме за Вас, след изричното потвърждение от ваша страна.Ако имате колебания относно материя,цвят,начини на приложение, можете да се свържете с нас за съдействие или препоръка преди да направите поръчката си.

Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търгоския обект,без да посочва причина в 14 дневен срок,считано от датата на сключване на договора по чл.50 от ЗЗП.

Закупената стока/готови продукти/ трябва да бъде върната в оригиналната опаковка,неразпечатвана,с пълна окомплектовка и придружаващ документ,в добър търговски вид,неизползвана,без следи от употреба.

Какво е необходимо да направите,когато желаете да върнете пратка?

Необходимо е да ни уведомите в писмен вид по e-mail или на хартиен носител.

Да заявите недвусмислено в свободен текст решението си да се откажете от договора преди изтичането на срока по чл.50 от ЗЗП.

Потребителя трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни,считано от датата,на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл.52 по ЗЗП.

Крайният срок се смята за спазен,ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок.

Разходите за получаване и връщане /както и разпорежданията по пратката/ са за сметка на купувача.

След,като получим върнатите продукти в търговски вид ще наредим превод на необходимата сума по предоставената от вас банкова сметка. 

*Връщането на стоките става до офиса,от който е изпратена пратката,с опция преглед и без наложен платеж,като в товарителницата е желателно да посочите основание "Връщане" ,както и коректно да опишете съдържанието и.

 

В случай,че продукта е използван,повреден,скъсан или със следи от употреба се връща към потребителя за негова сметка и той автоматично губи правото си на отказ.

Това се констатира,при получаване на стоката от търговеца или упълномощено от него лице, в присъствието на куриер,като се съставя констативен протокол.

 

Право на замяна

При невъзможност на продавача да предостави повторно на клиента поръчаната от него стока се задължава да предостави алтернативна такава или при несъгласие да възстанови заплатената сума, ако сумата е вече заплатена от купувача. Заплатената от клиента сума се възтановява по Банков път.

e-mail за контакт с нас за връщане на поръчка: dariaarthome.eu@abv.bg
Телефон за контакт с нас за връщане на поръчка: 0896 96 77 60